1

Vacature Casemanager Bewindvoering

Pactus is er op gericht om de financiële belangen te behartigen van personen die tijdelijk of blijvend niet in staat zijn dit zelf te doen. Oorzaken hiervan kunnen lichamelijke en/of psychosociale redenen zijn, maar ook schulden of verkwisting. Pactus ziet zichzelf als een ‘financieel zorgverlener’ en staat ook op deze wijze in het werk en in het contact met de cliënt. Daarnaast is ontwikkeling van de Financiële Zelfredzaamheid een belangrijk speerpunt binnen Pactus.

Momenteel heeft Pactus een openstaande vacature voor een

Casemanager Bewindvoering (32 tot 40 uur per week)

De Casemanager Bewindvoering voert de regie en verricht alle uit de bewindvoering voortvloeiende werkzaamheden. Deze zijn veelal administratief (juridisch, economisch en fiscaal) van aard. Tot het takenpakket van de Casemanager Bewindvoering behoort onder meer het voeren van intakegesprekken, analyseren van de (schulden-)problematiek en opstellen van een plan van aanpak. Het stabiliseren van de financiële situatie en het opstellen van rapportages t.b.v. de rechtbank. Het (bijstaan in het) aanvragen en contoleren van alle mogelijke uitkeringen, (belasting)toeslagen, kwijtscheldingen en overige inkomensondersteunende voorzieningen. Het schrijven van verweer- en bezwaarschriften, aangifte inkomstenbelasting en het berekenen van de beslagvrije voet. Indien er sprake is van problematische schulden die niet binnen afzienbare periode kunnen worden afgelost, verwijs je door naar de schuldhulpverlener en begeleid je het MSNP- en eventueel het vervolgtraject (WSNP). Bovendien zorg je voor het verwerpen of het (beneficiair) aanvaarden van nalatenschappen, de verkoop en ontruiming van woningen, en de verhuizingen van je cliënt. Tot slot behoort het stimuleren van de zelfredzaamheid van de cliënten tot je takenpakket.

Functie-eisen:

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die voldoet aan onderstaande functie-eisen;

 • Je beschikt over een HBO diploma (SJD, MER, HEAO of gelijkwaardig)
 • Je hebt minimaal één jaar werkervaring als bewindvoerder
 • Je kunt een VOG overleggen met betrekking tot deze functie
 • Je hebt kennis van en inzicht in (sociaal-)juridische en financiële procedures
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving
 • Je hebt ervaring met administratieve processen en automatisering
 • Je hebt ervaring binnen de doelgroep en hebt kennis van (psychische) ziektebeelden
 • Je hebt zeer goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden
 • Je bent kordaat, accuraat, stressbestendig en oplossingsgericht
 • Je kunt goed werken in een team en je kunt omgaan met kritiek
 • Kennis van de standaard Microsoft Office pakketten zoals Excel en Word is een vereiste
 • Kennis van softwarepakketten zoals 2Work en/of OpenDis strekt tot grote aanbeveling
 • Je bent enthousiast, leergierig en resultaatgericht en je mag soms best wat eigenwijs zijn. Je werkt efficiënt en je kunt snel schakelen

Je komt in een collegiaal en hardwerkend team terecht dat kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft staan en de uitdaging aan gaat om de gewenste eindresultaten te behalen in een groeiende organisatie.

Reageren kan door middel van het sturen van een sollicitatiebrief met cv naar werken@pactus.nl

Delen:
LinkedIn