Energiebox & Op Morgen

ENERGIEBOX

De Energiebox is in 2014 gestart door Milieu Adviesbureau JMA, de gemeente Utrecht en de woningcorporaties Mitros en Portaal. Het project werd opgericht om het energieverbruik van bewoners te verminderen.

De Energiebox bestaat uit een adviesgesprek, een adviesrapport en een doos met energiebesparende producten. Zij geven bewoners persoonlijke tips over energiebewust gedrag in huis. Zij ontvangen een doos met energiebesparende producten. Een energiecoach geeft (telefonisch) uitleg over het gebruik van de producten, vraagt naar het energieverbruik van de bewoner, geeft besparingstips en zet deze op een rijtje in een rapport afgestemd op de situatie van de bewoner. De tips kunnen bewoners zonder hoge kosten zélf uitvoeren, en zo besparen ze jaarlijks al snel € 128 op hun energierekening en verhogen zij hun wooncomfort. Zónder verbouwingen, en zónder investeringen.

OP MORGEN

Op Morgen is een platform van en voor iedereen in de gemeente Bronckhorst. Hier bundelen we onze krachten voor een beter klimaat!
Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet. Dat gaat over de thema’s biodiversiteit, energie, circulair en klimaatadaptatie.

Wellicht zijn er in uw gemeente of via uw woningbouwvereniging ook mogelijkheden om te kunnen besparen op energie- en gasverbruik, tips en producten. Tip: Vraag er naar.

Delen:
LinkedIn
Share

Ik zet de eerste stap

Aanmelden